Cand si de ce este recomandat consumul cafelei verzi?

 Atunci cand vorbim despre cafea verde de la Contego, vorbim de fapt despre o bautura cu numeroase beneficii aduse organismului uman, Aceasta este cea mai sanatoasa bautura care contine cofeina si este preparata fie direct din boabele de cafea, fie din acestea,  sub forma de pulbere. 

 Cum se obtine cafeaua verde?

   Cafeaua verde este unul dintre acele superalimente, datorita continutului mare de antioxidanti, al carei consum poate fi extrem de benefic si care nu ar trebui sa lipseasca din meniul nimenui.

  Jumatate de kilogram de boabe de cafea este obtinut dintr-un arbore de cafea, din cele aproximativ 2.5 kilograme de fructe obtinute.

   Cafeaua verde este neprocesata, neprelucrata termic si neprajita si are o aroma diferita fata de cafeaua normala, insa superioara din punct de vedere calitativ.

   Datorita faptului ca este naturala, fara sa treaca prin nici un proces care sa ii micsoreze cantitatea de acid clorogenic, consumul acesteia poate ajuta in anumite afectiuni ale organismului.

  Cafeaua verde este principala sursa de acid clorogenic, acesta mai putand fi gasit in fructe si legume, dar nu in aceeasi cantitate cum se gaseste in acest tip de cafea.

Ce beneficii aduce cafeaua verde organismului?

  Cei mai important pentru consolidarea organismului si pentru lupta pe care o duc in permanenta impotriva factorilor nocivi, in interiorul organismului, sunt antioxidantii, acestia reusind sa reduca efectele toxice ale radicalilor liberi.

  Boabele de cafea verde contin o cantitate foarte mare de antioxidanti si reusesc cu succes sa imbunatateasca stare generala de sanatate.

  Acidul clorogenic continut are un rol foarte important in stabilizarea tensiunii arteriale si a zaharului din sange, de aceea, se poate spune ca ajuta foarte mult in scaderea riscului de aparitie a diabetului.

  Un efect foarte important al cafelei verzi este cresterea nivelului de concentrare si imbunatatirea abilitatilor de invatare si gandire cognitiva, iar aceste efecte sunt vizibile chiar daca se consuma o singura cana de cafea verde pe zi. 

   Cafeaua verde aduce foarte multe beneficii inclusiv ficatului, caci reuseste sa il protejeze impotriva toxinelor, acumularilor de grasimi sau regleaza nivelul de colesterol din organism. De aceea, in urma studiilor, s-a demonstrat ca o cana de cafea verde pe zi reuseste sa ajute in cadrul procesului de detoxifiere a ficatului

  De asemenea, consumul cafelei verzi inaintea meselor principale reuseste sa accelereze metabolismul, micsorand aportul de glucoza. Astfel, studiile au demonstrat ca o cana de cafea verde care continue aproximativ 10 grame din aceasta, reuseste sa reduca nivelul grasimilor din corp.

  Cafeaua verde are un rol destul de important in lupta impotriva kilogramelor in plus, aceasta aducand numeroase beneficii deoarece reuseste sa scada pofta de mancare si nivelul glicemiei din organism. De asemenea, stimuleaza arderea grasimilor din organism si scade absorbtia zaharului la nivelul tubului digestiv.

  Exista contraindicatii legat de consumul de cafea verde?

    Cafeaua verde trebuie consumata cu masura, fiind recomandate aproximativ doua cesti in prima parte a zilei, pentru a se putea bucura organismul de cele mai bune efecte.

   Studiile au demonstrat ca exista o cantitate mult mai mare de antioxidanti in cafeaua verde, fata de ceaiul verde. 

  Cafeaua verde nu are efecte negative, asa cum se intalnesc in cazul cafelei normale prajite. De aceea, este redus riscul de tahicardie, insomnia sau crestere a tensiunii arteriale.

  

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *