Ca să ai succes nu trebuie să nu dormi noaptea, ci să nu dormi ziua!

George știa că poate face performanță în sport numai dacă are echipamentul adecvat. A și încercat să practice câteva sporturi, însă în niciunul n-a excelat, deși credea că a depus destul efort. Desigur, pantofii lui sport nu erau suficient de buni pentru a ieși campion național la proba de 100 metri plat. A încercat să practice și boxul de performanță. Primul meci, prima înfrângere în prima repriză, prin KO. După câteva zile îmi mărturisea că n-a avut nicio șansă, adversarul lui având un echipament de top, nu ca el. Antrenorul i-a spus ironic că pentru a avea succes, nu trebuie să nu dormi noaptea, ci să nu dormi ziua.
Winston Churchill spunea că succesul reprezintă abilitatea de a trece de la un eşec la altul, fără să-ţi pierzi entuziasmul. Cam așa era și George, fiecare insucces făcându-l să creadă că n-a ales sportul potrivit pentru ca el să performeze. Altcineva credea că nimic nu schimbă părerea ta despre un prieten mai mult ca succesul – al tău sau al lui. George își făcea repede prieteni printre cei cu care concura. Bănuiam că asta nu se datora atât carismei sale, ci mai ales faptului că era veșnicul învins. Își atrăgea simpatia fiindcă avea puterea să descrie cu un soi de voluptate cum fusese el făcut KO:

– Păcat că n-ai fost în sală, să vezi ce bătaie am luat! Nu știu ce s-a întâmplat, parcă fața mea se mărise, prea mă atingeau toate loviturile! N-am avut timp să mă dezmeticesc… M-a terminat o lovitură la ficat! M-a durut o săptămână. Vezi? Tot răul spre bine: asta m-a determinat să mă îndrept spre un sport de echipă.
– Ce sport, Georgică?
– Inițial, mă gândisem la rugby, nobilul sport, dar am văzut că trebuie să poți încasa fel și fel de lovituri deloc ortodoxe, ori mă săturasem. Așa că m-am apucat de baschet. Sunt înăltuț și inelul mi se părea ușor de nimerit. Dar să vezi ce antrenamente făceam! Alergam ca niște căpiați fără minge, făceam pasul piticului și, când, în fine, puneam mâna pe minge, trebuia s-o aruncăm cât puteam de tare unui coleg. După ce, din greșeală, am lovit cu mingea moaca unui băiat, care a început să sângereze pe nas, am realizat că nu-i de mine sportul ăsta. E drept că nici încălțările mele… Eh, vechea poveste!

Din ce v-am povestit până acum, poate că aveți impresia că George e cam naiv și mărginit. Nimic mai fals. Trecând de la un sport la altul și cumpărându-și echipamentul adecvat de la artsporttotal.ro, un magazin online care comercializează o gamă foarte largă și diversă de articole sportive pentru cei care doresc să practice un sport, atât individual, cât și pe echipe, pentru amatori dar și pentru profesionști. Mi-a arătat pe telefonul lui categoriile de produse de la Art Sport Total:

Accesorii, Agrement, Echipamente sportive, Mingi – Mingi medicinale, Pardoseli sportive – Gazon, Recuperare – Kinetoterapie – Ortopedice, Săli de sport – Stadioane, Personalizare – Imprimare – Design, Sporturi de contact, Sporturi de echipă, Sporturi de iarnă, Sporturi de sală, Sporturi în aer liber, Trofee, cupe și medalii.

George mi-a explicat, în treacăt, că prețurile nu sar calul și e foarte bine servit acolo. Tot învârtindu-se în acest mediu, își făcuse o mulțime de relații și s-a gândit că poate să înceapă și el o astfel de afacere. Cunoscându-i perseverența, sunt convins că își va împlini visul. Chiar dacă nu va fi niciodată un sportiv redutabil, George va ști să se descurce în afaceri legate de sport.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *