Animăluțele Poro.

De unde ideea animăluțelor Poro?
În timp ce încheiam procesul de creaţie a Abisului Urletelor, întreaga echipă era în căutarea unei idei care să echilibreze răceala şi atmosfera serioasă a Abisului. Spre deosebire de celelalte hărţi ale noastre, Abisul Urletelor avea o cadenţă foarte simplă, lineară – era practic un pod fără elemente de fantezie, ceea ce nu era caracteristic pentru joc. Pentru a contrabalansa asta, toată echipa a venit cu idei de elemente drăgălaşe şi distractive pe care le-am putea adăuga pentru a păstra stilul League, dar fără a estompa din caracterul legendar al hărţii. Era cam dificil, deoarece orice adăugam trebuia să iasă uşor în evidenţă, fără a atrage prea mult atenţia însă. Nu voiam ca jucătorii să confunde micile noastre fiinţe cu un minion sau un monstru ce trebuie ucis.
Voiam să creăm ceva cu blăniţă, care să pară că ar supravieţui pe o vreme atât de aspră, aşa că RiotEarp s-a orientat spre caprele de munte, reni şi urşi polari pentru a se inspira. El a fost cel care a schiţat conceptul iniţial de poro bazându-se pe o versiune mai drăgălaşă a tuturor surselor de inspiraţie, iar noi l-am acceptat! Abisul Urletelor este cel mai rece şi mai dur loc din Runeterra, aşa că puteţi privi animăluţele poro ca pe întruchiparea a ceea ce a mai rămas din căldura, veselia şi iubirea de acolo.
După ce RiotOtown a făcut modelul şi textura primului poro din lume, el şi RiotCaptainLx au decis să-i adauge şi o limbă mare, pentru că îi ducea cu gândul la un căţeluş. Apoi, în timpul fazei de animaţie, RiotCaptainLx a mers şi mai departe şi a făcut ca poro să-şi lingă toată faţa dintr-odată! După ce i-a pus limbuţa mecanică, a creat şi o animaţie în care poro alerga de colo-colo cu limba scoasă. Am fost cu toţii de acord ca animăluţele poro să rămână aşa – radiau iubire şi erau extrem de calde, în ciuda temperaturilor din Abis care-ţi îngheaţă oasele!

Cum s-a luat decizia de a-i numi “poro”?
RiotCaptainLx avea nevoie de un nume pentru fişierul de animaţie care să fie folosit în PBE, aşa că am venit cu câteva opţiuni, până când ne-am decis asupra denumirii de poro, cuvântul finlandez care înseamnă “ren”. Suna foarte drăguţ! Trebuia să fie un nume temporar, dar am rămas cu el din cauza unei mici scăpări. Practic, un jucător a scris online că a descoperit numele fişierului după ce a făcut ping către un poro din joc pe PBE. Jucătorilor le-a plăcut, nouă ne-a plăcut… aşa că l-am păstrat

Cât v-a luat să creaţi animăluţele poro?
Am avut nevoie de vreo opt ore de la stadiul de concept la cel din joc, pe PBE. Nu glumesc. Nu ne aşteptam să devină atât de populari, că altfel ne-am fi gândit şi am fi analizat ideile mai mult!

Ce ne mai puteţi spune despre poro?
Hai să vă enumer câteva detalii amuzante!
Poro sunt făcuţi în părţi egale din adevăr, vitejie şi inocenţă
Culoarea care descrie cel mai bine un poro este “albastru foarte deschis, ca zăpada din Freljord” (Pantone P 121-3 U)
Animăluţele poro au o burtică în formă de inimă pentru că sunt făcute din dragoste
Coarnele unui poro cresc atunci când este încântat de ceva şi se strâng când este speriat
Animăluţele poro înoată prin zăpada înaltă cu ajutorul lăbuţelor din faţă
Unii cred că animăluţele poro sunt indestructibile, deşi, la un moment-dat am făcut o animaţie pentru ei în care se răsturnau şi aveau convulsii când cădeau în fântânile Abisului
Poro-Snax sunt acoperite cu cristale de gheaţă din Freljord
Datorită faptelor lui eroice recente, Braum este prieten cu animăluţele poro

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *