7 aspecte care te DIFERENTIAZA de alti candidati la un interviu de angajare!

Fara indoiala, un interviu reprezinta un moment important din viata unei persoane, intrucat poate fi definitoriu pentru cariera sa si, implicit, pentru dezvoltarea personala si profesionala. Insa, inainte de a participa la un interviu, un candidat trebuie sa stie cum sa il impresioneze pe cel care il intervieveaza, intrucat, in acest caz, prima impresie chiar conteaza.

Iti cauti un alt job? Vrei sa stii care sunt aspectele ce fac diferenta in ochii unui angajator? In acest caz, informatiile de mai jos te vor ajuta foarte mult. Citeste-le cu atentie si aplica-le, pentru a obtine locul de munca mult dorit!

Iata aspectele care te diferentiaza de alti candidati la un interviu de angajare:

 1. Scrisoarea de intentie

Cu siguranta, toti aplicantii trimit un C.V. actualizat catre compania care face angajari. Insa, un numar foarte mic ataseaza si o scrisoare de intentie. Pentru a atrage atentia celui care se ocupa de recrutare inca dinainte de interviu, este necesar sa redactezi o scrisoare de intentie in care sa iti exprimi dorinta de a face parte din echipa companiei si de a te dezvolta in cadrul acesteia. Fara indoiala, in timpul interviului, aceasta va fi adusa in discutie si va fi un plus pentru tine!

 1. Tinuta

De cele mai multe ori, participantii la interviuri vin imbracati casual, motiv pentru care nu se remarca absolut deloc si nu fac o impresie deosebita. Daca vrei sa iesi din tipare, alege un costum elegant, precum cele de aici: https://www.bman.ro/costume-barbati/, intrucat, astfel, o sa dai dovada de seriozitate si profesionalism. Ai grija ca acesta sa arate impecabil, iar camasa alesa sa fie calcata cu atentie.

 1. Cursurile de pregatire

Un aspect care ii intereseaza foarte mult pe angajatori este reprezentat de pregatirea candidatului. De aceea, orice curs pe care l-ai facut si in urma caruia ai capatat niste cunostinte o sa te ajute, intrucat vor fi aduse in discutie in cadrul intalnirii. Astfel, nu ezita sa te inscrii si sa participi la cursuri care te ajuta sa te dezvolti. De exemplu, daca esti interesat de domeniul arhivistic, poti intra pe www.STEFADINA.ro, site unde o sa gasesti mai multe informatii despre cursurile de pregatire in acest sector, precum si despre certificatele pe care le poti obtine in urma absolvirii lor.

 1. Raspunsurile la intrebari cheie

In timpul interviului, fara indoiala, ti se vor adresa cateva intrebari cheie, care au scopul de a-l face pe angajator sa isi dea seama daca tu esti cel pe care il cauta. Pentru a porni cu prima sansa, este esential sa te informezi cu privire la domeniul de activitate al firmei, dar, mai ales, sa raspunzi adecvat la urmatoarele intrebari:

 • De ce te-am alege pe tine?
 • De ce crezi sa ti se potriveste postul?
 • Care este cel mai mare defect al tau?
 • Care este cea mai mare provocare intalnita pana acum?
 • De ce vrei sa pleci de la actualul loc de munca?

La prima intrebare trebuie sa iti evidentiezi calitatile. Pe a doua sigur o sa o auzi dupa ce iti este prezentat postul, asa ca fii foarte atent la ce ti se spune. Apoi, defectul trebuie sa il transformi cumva intr-o calitate, pentru ca, in caz contrar nu vei fi privit bine. Cea mai mare provocare intalnita trebuie sa fie relevanta si sa povestesti exact cum ai reusit sa ii faci fata. In ceea ce priveste ultima intrebare, ai mare grija! Nu iti barfi angajatorii precedenti, intrucat vei pica intr-o lumina nefavorabila in fata celui care se ocupa de recrutare. Un motiv pe care poti, in schimb, sa il invoci este cel al imposibilitatii avansarii/dezvoltarii in cadrul companiei.

 1. Recomandarile

Foarte multe companii cer fostilor angajatori recomandari, asa ca, cel mai bine, este sa o ceri tu de la companiile unde ai lucrat si sa o prezinti, in cazul in care simti nevoia, persoanei cu care discuti.

 1. Intrebarile pe care le adresezi

De multe ori, la sfarsitul interviului, o sa ti se ofere ocazia sa pui si tu cateva intrebari. Trebuie sa stii ca cei care intreaba despre salariu imediat nu fac deloc  o impresie buna. De aceea, ar trebui sa astepti sa ti se spuna aceasta informatie, iar cand iti vine randul pentru intrebari poti sa ceri mai multe detalii despre cand vei avea un raspuns, despre traininguri, program de lucru. In orice caz, daca vei fi acceptat o sa primesti si o oferta si tine doar de tine daca o accepti sau nu.

 1. Experienta/Dorinta de invatare

Pe parcursul timpului petrecut cu HR-ul trebuie sa dai dovada, mai ales daca vizezi o schimbare de domeniu, de dorinta de invatare si de progres. In schimb, daca ai in plan sa mergi pe un post de specialist, atunci experienta te va ajuta si trebuie sa iti pui in valoare cunostintele acumulate.

Asadar, daca vrei sa faci o impresie placuta unui angajator si sa ai sanse reale pentru ocuparea unui post, tine cont si pune in aplicare toate sfaturile de mai sus!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *